Hva er akupunktur?

Akupunktur balanserer energiflyten i kroppen og styrker imunforsvaret.

Behandlingen utføres ved at akupunktøren stikker svært tynne nåler i huden på pasienten på bestemte punker for å forebygge eller behandle sykdommer/lindre smerter.

Akupunktur kommer fra Kina og er basert på den tradisjonelle kinesiske medisinen (TMK), som antar har eksistert i 4000 år.

Tradisjonell Kinesisk medisin definerer sykdom som en tilstand som oppstår når det er ubalanse i kroppens energisystem. Det sentrale i denne definisjonen er at en livskraft, livs energi eller energistrøm ved navn qi flyter gjennom kroppen og er påvirket av yin og yang.

I kroppen har vi et energikretsløp som er bygd opp av meridianer som binder de forskjellige delene av kroppen sammen til en helhet.

Vi er friske når dette systemet er i harmoni og balanse, slik at qi kan flyte fritt gjennom kroppen. Sykdommen oppstår når det er for litt for mye eller litt for lite qi i en meridian, eller fordi qi-strømmen gjennom meridianen er blokkert.

Formålet med akupunktur er å gjenopprette balansen av qi. Til dette anvender akupunktøren nåler som stikkes inn i de spesielle akupunkturpunktene som finnes over hele kroppen, langs de ulike meridianer.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.