Bakgrunnshistorie

Liv uttrykker seg som bevegelse. På et dypt fysiologisk nivå beveger alt friskt vev seg, det ”puster” med bevegelsen til livet. Denne ”pusten” produserer rytmiske impulser, som kan palperes/registreres av følsomme hender.

Tilstedeværelsen av disse subtile rytmer i kroppen ble oppdaget av osteopat dr. William Sutherland for over 100 år siden. Han oppdaget at skalleknoklene beveget seg i forhold til hverandre og at knoklene selv hadde en viss fleksibilitet. Dette var banebrytende på den tiden hvor hodeskalle bare ble betraktet som en kule av bein som beskyttet hjernen. Dette ble starten på den kraniosakrale delen av osteopati. Tatt ut av den osteopatiske sammenheng undervises deler av dette konseptet som kranio sakral terapi.

Dr. Sutherland foretok mange års forskning og oppdaget at disse små bevegelsene finnes i alt vev i kroppen. Han konkluderte til slutt med at disse bevegelsene i hovedsak blir produsert av kroppens iboende livskraft, som han refererte til som ”Breath of Life" (Livets pust).

Han oppdaget også at ved støtte disse bevegelsene vil de fungere som en indre helbreder i kroppen og hjelpe kroppen til å få en mer normal bevegelse i problemområder. Han kalte dette for den terapeutiske prosessen. Biodynamics utforsker nyansert fundamentet for denne terapeutiske prosessen.

Han rådet oss osteopater til: "Be Still og Know" (vær stille og vit) Med dette mente han at hvis vi er stille og observerer kroppen vi ønsker å hjelpe, så vil den ”fortelle” hva som er hovedproblemet.

Han sa også: "Tillat kroppens fysiologisk funksjon i å manifestere sin egen ufeilbarlige kraft, snarere enn bruke en blind makt utenfra." Med dette mente han at kroppen har en ufeilbarlig innsikt i hvordan den best kan helbrede seg selv og kraft nok til å gjøre det selv. Den trenger bare litt støtte og rom til å gjøre det.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.