Min erfaring med biodynamic behandling

Biodnyamic osteopati behandling går enda mer dirrekte mot helheten og HELSEN i kroppen.

Denne behandlingsformen passer for alle aldre, fra nyfødte til eldre, og for både akutte traumer og kroniske lidelser. Noen symptomer som ofte kommer til behandling er for eksempel: bekkenløsning, kolikk, KISS/KIDD, forsinket motorisk utvikling, skjevheter ryggsmerter, kinker, akutte traumer, kne og ankel smerter, overtrakk, frakturer etter konservativ behandling, skulder og nakke smerter, hodepine, bihuleproblemer. I de tilfellen hvor det ikke har vært et akutt traume, ser jeg ofte at det er følgeproblematikk. Skjevhet en plass i kroppen, som har satt seg og som påvirker andre deler og gir smerte her. Behandlingen starter en prosess i kroppen som hjelper den til å rette seg mer opp

Erfaringene jeg har gjort med slik type behandling viser at kropp, sjel og sinn balanseres raskere og dypere enn med den måten jeg arbeidet tidligere. Pasientene opplever ofte en dyp ro under og etter behandlingen. Det blir lettere å finne seg selv, sette egne grenser og føle seg tilstede. De fleste ser at behandlingen er en del av en prosess. En prosess som hjelper HELSEN å komme bedre til utrykk. Ofte er det ikke kroppens hovedmål å bli kvitt en eventuell smerte, men å få mer balanse i helheten.

Jeg har opplevd at pasienter har sluttet i behandling, for så å komme tilbake en tid etter, kanskje år. De sier at de vil prøve litt til men det skjedde ikke noe spesielt sist gang. Men når jeg spør litt dypere kan det vise seg at det har skjedd store forandringer den siste tiden; personen har skiftet jobb, flyttet, fått ny samboer, jobbet med seg selv og psyken sin…

Du tenker kanskje at det kunne ha skjedd uavhengig av behandlingen, og var bare tilfeldig. Det kan kanskje være slik, men når kropp, sjel og sinn kommer mer i balanse blir det lettere å kjenne hva som virkelig er riktig for en selv.

Kanskje er dette i starten bare en ubevist følelse, men sterk nok til at den legges merke til. Vi blir kanskje bevist på at ikke alt er helt slik vi hadde trodd. Da kan det kjennes ubehagelig ut å få mer behandling (få mer balanse i helheten), for det blir for tydelig for oss selv hvor skoen egentlig trykker. De fleste føler at dette er kjempe nyttig for dem å endelig få sortert ut en del ting og kjenner at det er prosesseer som settes i gang og endrer flere ting og ikke bare smerten.

Det som er viktig i behandlingsprossen og ellers er å ta seg tid til seg selv. Bli en observatør i egen kropp og sinn. Observer hva er det egentlig som skjer. Etter hvert blir det lettere og lettere å se hva som er mentale karuseller som drar en med på innlærte mønster og emosjonelle berg- og dal-baner av f. eks stress og angst. Det blir også lettere og stille sinnet (finne mellomrommet mellom tankene).

Fokuser på de tingene som gjør at du føler deg bedre, oppløftet, lett og åpen i hjertet ditt. Da vil du komme nærmere den du egentlig er og valgene du må ta i livet blir mer optimalt tilpasset.

Skrevet av Kjell Olsen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.