Hvordan fungerer fotsoneterapi?

Fotsoneterapi er basert på et system av soner i føttene som gjenspeiler kroppens forskjellige organer og deler. Dette kalles speilbildeteorien, det vil si at det er en toveiskommunikasjon.

En sykdom eller problemstilling vil avspeiles i sonen til tilhørene organ under foten. Dette kjennes ved palpering og massasje av foten, og sonen vil kjennes øm for pasienten. Det blir altså gitt et signal ut i foten.

Ved sykdom eller svakhet i et organ kommer det en ømfintlig fortykkelse i underhuden i den korresponderende sonen i foten. Tilsvarende kan man da gi signal motsatt vei, altså fra foten og inn i organet.

Dersom et organ er affisert av sykdom eller svekket, vil underhudsvevet i den tilsvarende sonen palperes hard, stram, øm og/eller smertefull. Behandling av denne sonen vil virke inn på det respektive vev/organ. Organene er igjen forbundet med meridianer som gjennomstrømmer kroppen i et visst system, et energikretsløp.Fotsoneterapi kan bl.a brukes for å styrke immunforsvaret, redusere stress, som smertelindring, øke energi og få mer overskudd.

Mot fordøyelsesbesvær, problemer i urinveiene, hormonelle forstyrrelser, hodepine/migrene. Det kan ha en utrensende og avgiftende effekt, påvirke blod og lymfekretsløpet og kan hjelpe å opprettholde kroppens homeostase/likevekt. En naturlig målsettning i behandling vil være å skape/opprettholde balanse og helhet

Det oppstår gjerne ulike reaksjoner under behandling, det kan være varme/kuldefølelse i kroppen, avspenning/muskeltrekkninger, tretthet/energirush/gåsehud, sorg/gråt, gledesfølelse/ latter, svimmelhet/munntørrhet. Alt dette indikerer at det er bevegelse i energien i kroppen.

Reaksjoner etter behandlingen oppstår vanligvis behandlingsdagen eller dagen etter, og kan medføre en forverring av de symptomer som fra før er
aktive. Ellers kan man oppleve generelle symptomer som hodepine, tretthet, diaré, svetting, utsondring fra slimhinner og økt vannlating. Disse symptomene er forbigående og tolkes som tegn på at kroppens selvhelbredende system er stimulert og at det skjer en avgiftning.

Ved behandling av kroniske lidelser vil man ofte kunne se en utvikling i symptombildet som er i overensstemmelse med Hearings lov. Altså at
kroppen selv velger å prioritere der hvor det er mest hensiktsmessig at det rettes opp. I følge Herings lover kan en behandling være virksom selv om den plagen det søkes hjelp for ikke umiddelbart forsvinner. Dette kan skje hvis pasienten lider av andre plager som kroppen prioriterer høyere. Dette tolkes som uttrykk for en mer omfattende helbredelsesprosess som er strukturert i tid og rom.

Behandlingshyppigheten og behandlingstidens varighet varierer alt etter hva slags problem som behandles. Barn reagerer lettere på soneterapi enn voksne, og soneterapien egner seg godt til behandling av mange lidelser hos barn, som kolikksmerter, diaré og gjentatte luftveisinfeksjoner. Eldre pasienter reagerer vanligvis tregere på behandlingen, men også i alders-omsorgen kan soneterapi ha en viktig funksjon.

Fordi soneterapi først og fremst fremmer pasientens selvhelbredende prosesser, har soneterapi et meget bredt indikasjonsområde.

Soneterapi egner seg godt til forebyggende behandling fordi funksjonsforstyrrelser gir seg utslag i fotsonene før de har ført til manifistert sykdom. Behandlingen tar sikte på å behandle symptomatisk, altså dempe eller fjerne symptomer.

Ring oss på

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.