Hva er Qi Gong?

Qi Gong er en eldgammel kinesisk helbredelsesmetode.

Gjennom øvelser stimulerer og balanserer vi QI for å gjenopprette og fremme god helse. Sammen med akupunktur og urtemedisin har qi gong vært en del av tradisjonell kinesisk medisin, og mange sykehus benytter seg av qi gong som behandlingsform.

QI er den livskraften som gjennomstrømmer hele universet. Den finnes i oss og rundt oss - i alt som lever. I kroppen følger den meridiansystemet (som bla. akupunktørene jobber ut i fra), og nærer og balanserer vitale organer og livsfunksjoner. Når vi utsettes for belastninger av ulike slag kan det oppstå blokkeringer i disse energibanene, og hvis det vedvarer kan vi få symptomer på ubalanse eller sykdom. Men kroppen vår har en unik evne til å helbrede seg selv, og i denne prosessen er qi gong et meget godt verktøy.

Qi gong er utveksling av QI - "livsenergi" - mellom mennesket og universet.

Gjennom avspenning og myke uanstrengte bevegelser løser man opp spenninger og blokkeringer slik at energien - qi - kan flyte fritt. Stagnert, usunn qi fjernes og erstattes med ren frisk qi. Blodsirkulasjonen bedres og utrensing av avfallstoffer øker.

Bevegelsene er langsomme og behagelige, og krever ingen spesielle fysiske forutsetninger av utøveren. Jo mer avslappet man er, desto lettere kan qi sirkulere. Når kroppen slapper av kan også sinnet falle til ro. Plagsomme tanker og "støy" kan vike plassen for indre ro og klarhet.

Dette er en treningsform som bygger på et holistisk syn på mennesket, hvor kropp, sinn og sjel ikke er adskilt, men eksisterer i et balansert og dypere samspill.

Å trene qi gong jevnlig vil gi bedre helse, både fysisk og følelsesmessig. Man blir mer avslappet og lett til sinns, får mer energi og økt velvære. Det hjelper en til å høyne bevisstheten og føre en tilbake til ens sanne natur - hjertets ubetingede kjærlighet.

QI= livsenergi, livskraft

Gong = å mestre en ferdighet, å spesialisere seg, arbeide med

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.