5 kjappe med Anne Aakre

5 kjappe med Anne Aakre

Hvorfor valgte du osteopat som yrke?

Gjennom håndballen og mange skader og timer på behandlingsbenken oppdaget jeg interessen for å hjelpe mennesker. At det til slutt ble osteopati var litt tilfeldig fordi jeg kjente noen som tok utdannelsen. Jeg har alltid interessert meg for helse og syns selv jeg passer bedre i en rolle som dette.

Osteopaten sjekker etter problemer i alle kroppsystemer.

Hvor tok du utdannelsen?

Jeg har tatt en full utdannelse i Oslo, og er fra det frøste kullet som ble godkjent av NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning). Det betyr at vi var de første som hadde en godkjent utdannelse til osteopat i Norge. Allikevel betyr ikke det at vi som faggruppe er godkjent enda, vi venter på svar fra departementet på vår siste godkjenningssøknad. «Tenker du at din 4 årige fulltidsutdannelse var annerledes enn tidligere deltidsutdannelse år?»  Ja på mange måter fordi jeg ikke hadde en relevant grunnutdannelse som fysioterapeut slik at jeg kunne gå deltid. I den 4 årige utdannelsen så fikk vi et veldig grundig og flott forløp. 1. året var en grunnmedisink utdanning. Fra 2. året ble det mer fokus på osteopati og alle de behandlings verktøy vi har. Gjennom alle årene i utdannelsen så føler jeg at vi fikk en god og tett oppfølging fra våre lærere. Og vi fikk også 2 år med mye praksis. Utdannelsen ble avsluttet med en Bachelor og en diplomoppgave der jeg skrev om osteopatisk behandling av pasienter som har gjennomgått kreftbehandling.

Hva synes du gjør osteopati til en annen type behandling?

Helhetsvurderingen er spesiell for osteopatien. Hver enkelt pasient får en bred tilnærming basert på vår kunnskap til hvordan anatomi, fysiologi og biologi henger sammen. Det som er spesielt for oss er sammenhengene vi ser mellom muskel- og skjelettsystem, bindevev og organsystemer. Vi jobber aktivt med den biopsykososiale modellen som omhandler sammenheng mellom kropp, sinn og miljø. Disse er viktige påvirkningsfaktorer som ofte henger sammen og som adresseres hos oss.

”Kroppen er ditt viktigste verktøy, pass på den”

Hvem kan ha nytte av behandling hos deg?

Alle som har smerter eller utfordringer i bevegelsesapparatet. Jeg synes også det er viktig å drive forebyggende behandling og trening. Min mening er at kroppen fikser mye selv og at vi skal veilede til bedring på en trygg og god måte. Med en kombinasjon av behandling tilpasset deg og trening kan vi ofte skape bedring.

Tilbyr du andre ting hos OSS?

Jeg tilbyr forskjellige treningsgrupper som slynge og sirkeltrening. Har også hatt en lavterskel gå gruppe. Og ser at trening er en naturlig fortsettelse når jeg har hatt folk til behandling. Alle som ønsker å delta i en gruppe kan ta kontakt så kan vi se på hvilken gruppe som passer til den enkelte.

Mitt motto er; ”Kroppen er ditt viktigste verktøy, pass på den”

Les mer om Anne Aakre og osteopati her.