Belastning og forebygging – hva betyr det?

Belastning og forebygging – hva betyr det?

Vi hører ofte begreper som «for stor belastning» og «forebyggende arbeid». Men hva betyr egentlig dette?

I treningssammenheng handler utbrenthet eller overbelastningsskader ofte om totalbelastningen utøveren er utsatt for. Med dette menes blant annet antall treningstimer, treningsbelastning, søvn og stressperioder. Men dette kan også overføres til vanlige mennesker som utfører moderat aktivitet. Totalbelastning og forebyggende arbeid er begreper som er like viktige å adressere for trimmerne som for idrettsutøveren.

For stor belastning kan også overføres til jobbsammenheng. Antall arbeidstimer, tidsfrister, søvn, reisetid osv. kan påvirke totalbelastningen og føre til blant annet utbrenthet og smerter relatert til stress.

Forebyggende arbeid omhandler kartlegging av årsaken til plagene samt å få oversikt over totalbelastningen. Ved å gjøre dette kan en adressere de ulike faktorene og finne løsninger på problemet enten i form av behandling, tilpasset trening eller en kombinasjon av disse.

Husk at forebygging alltid er enklere enn reparasjon!

Trenger du hjelp med forebyggende tiltak eller ønsker å bli bedre kjent med hvordan totalbelastningen påvirker din hverdag, ta kontakt med OSS!

Osteopat Anne Aakre