Fem kjappe med Osteopat Kjell E. Olsen

Fem kjappe med Osteopat Kjell E. Olsen

Hvorfor valgte du osteopat som yrkesvei?

Utgangspunktet var at jeg hadde lyst til å jobbe med mennesker, og hjelpe dem med deres helse utfordringer. Veien for meg gikk først innom fysioterapi i Berlin. Fikk etter det jobb som fysioterapeut i Bayern. Min oppdagelse av osteopati fikk jeg da jeg selv gikk til behandling i Berlin. Med en gang skjønte jeg at osteopatiens måte å foreta en undersøkelse og behandlingen på var helt unik, noe som fattet min interesse. Det var en helhet på en ny måte som fanget min interesse fra dag en.

Biodynamisk osteopati er en skånsom tilnærming som gir dyp ro i kroppen.

Hvor tok du utdannelsen til osteopat og hvordan gjennomføres den?

Startet som deltidsstudent i Berlin, og flyttet senere over til utdannelsen i Oslo. Jeg hadde muligheten til å studere osteopati på deltid fordi jeg var fysioterapeut. Utdannelsen var allikevel veldig omfattende over 5 år. Underveis utdannelsen fant jeg en spesiell interesse ved å jobbe med de myke teknikkene. For å gå dypere inn i dette så startet jeg med en kursrekke som heter biodynamisk osteopati i Hamburg. Dette er nå 10 år siden.

Behandlingen er skånsom og lett. Noe som gjør at den passer godt for de minste.

Hva er det som er spesielt med denne delen av osteopatien?

Alle har tilgang til 100% helse i sin kropp, allikevel så kommer det ikke alltid til utrykk i 100%, dette er det forskjellige årsaker til; f.eks. fysiske spenninger pga. skader og traume, psykiske og emosjonelle spenninger. Med denne teknikken går jeg dypt inn og lar pasienten følge etter, vi finner en dyp avspenning, og lar helsa begynne å jobbe som en kraft fra innsiden. Så vi kan si at det er kroppen til den som ligger på benken som gjør jobben. Pasienten opplever ofte en veldig dyp avspenning, og at det er som om kroppen «jobber». Det kan stikke, det blir enten varmt, kaldt eller at kroppen «vrir seg». Dette er som regel litt diffust i starten og allikevel merkbart. Etter behandling anbefaler jeg at folk er snille med seg selv og tar tid til å lande ned.

Hvem kan ha nytte av å komme til deg?

De som kommer til meg er i alle aldersgrupper. Det er både akutte og kroniske plager. Heldigvis kommer flere uten spesielt store problemer, men ønsker forebyggende behandling. Jeg har spesielt interesse for å jobbe med graviditet, kvinneplager og barn. Men også alle andre typer «vondter» og plager. Behandlingen passer fint for alle aldre fordi den er så skånsom og lett.

Mitt mott er: «det er dumt å ha vondt»

Betyr det at du fikser alt? Kroppen har en unik evne til å finne balanse. Som oftest går ikke ting bare over, men setter seg som en spenning som kroppen kompenserer. Dette betyr at når vi har smerter i kroppen, så evner vi ikke å kompansere (til passe) oss lengre. Behandlingen starter en prosess som hjelper kroppen å finne en mer optimal balanse, og hjelper til med å løse opp i spenninger.

Mitt motto er at det er dumt å ha vondt!

Les mer om Kjell E. Olsen og Biodynamsik osteopati her.