Oppskriften på en god sommer!

Oppskriften på en god sommer!

Sommeren er her og mange har allerede gått ut i ferie. Sommeren er for mange en tid hvor skuldrene skal senkes og stresset skal reduseres. Men hva med den første perioden i ferien der du fortsatt bærer med deg stresset og bekymringene fra jobb? Den tiden du bruker av ferien din på å faktisk senke skuldrene. Og hvordan kan du gjøre denne perioden lettere å håndtere samt gå fortere? Her kommer noen enkle tips til hvordan du kan holde stressbelastningen nede gjennom sommeren og skape gode opplevelser for både deg selv og de rundt deg!

Det første tipset er fysisk aktivitet. Mange syns det kan være vanskelig å holde på treningsrutinene gjennom sommeren og i ferietiden. Men det trenger ikke være så vanskelig! Det viktigste er å senke egne krav til hva fysisk aktivitet innebærer. Definisjonen på fysisk aktivitet innbærer all kroppslig aktivitet utenom ditt vanlige bevegelsesmønster. Med andre ord innebærer fysisk aktivitet nesten alt du gjør! Så gå en tur, ta et bad, lek i det fine været og bruk kroppen din hver dag. Dette vil gjøre både kropp og hodet godt. Fysisk aktivitet gjør humøret ditt bedre, søvnen din blir bedre og kroppen holder seg gående. Fysisk aktivitet bidrar også til at stress reduseres og skuldrene senkes automatisk.

Mitt andre tips til deg er å ivareta de gode sosiale relasjonene dine. Hvor lenge vi lever og hvor bra vi har det avgjøres i stor grad av miljø og sosiale relasjoner. Gode sosiale relasjoner skaper godfølelsen i hjernen vår og fører til at hjerterytmen blir roligere, stress reduseres og humøret endres til det positive. Viste du at ensomhet kan ha større og mer fatale konsekvenser enn å røyke? Gode sosiale relasjoner påvirker også immunforsvaret vårt positivt, noe vi alle trenger i denne tiden. Så vern godt om dine relasjoner og bruk sommeren på å være rundt folk du er glad i!

Disse tipsene kan også kombineres. Ta en gåtur eller et kveldsbad med en venn eller et familiemedlem. Skap rom for fysisk aktivitet i former som gir deg glede og motivasjon, skap hyggelige minner og godt samvær med gode sosiale relasjoner og ha en nydelig sommer!